3D Classics

Ihr eigenes klassisches Auto / Motorrad als Modell auf Ihrem Schreibtisch, Kaminsims oder Designtisch. Im Detail maßstabsgetreu reproduziert. Auch das Nummernschild ist identisch und lesbar! Das macht 3D Classics für Sie! Viele Menschen haben jahrelang nach einem Modell ihres Klassikers gesucht, aber sie finden nie das richtige Modell oder den richtigen Maßstab oder die Details stimmen nicht. 3D Classics ändert das.

3D Classics macht eine genaue Kopie Ihren Motor oder Auto. Genau wie man will: mit dir darauf. Jeder Mass ist möglich.

3D Classics macht auch Uterteilen. Exacte Replica’s von Unterteilen die (fast) nicht mehr da sind. Manche Leute senden uns zerstörte Teilen, womit wir das Original rekonstruieren können. In viele Farben und alles in 3D Drück. Im Laden gibt es manche von diese Komponenten die jetzt wieder auf der Markt sind. Ist Ihres Produkt nicht dabei, schick uns dann eine email mit Ihren Wünsch, Nahme und emailadresse: info @ 3dclassics.nl.

Printmethoden

FDM

De meest gebruikte printtechniek is FDM. U kunt kiezen uit een FDM print in de volgende materialen: PLA (biologisch afbreekbaar), ABS (recylebaar), Nylon of Glass. PLA en ABS kunnen in vele kleuren worden geprint, de keuze bij Nylon en Glass is minder groot. Bij jouw bestelling kan je zelf aangeven welke kleur je wenst. Zelfs full color is mogelijk. Fijne details (<0,2 mm) zijn bij deze techniek niet realiseerbaar. Kijk naar de voorbeelden.

PLA: goed overschilderbaar, biologisch afbreekbaar;

ABS: zeer goed bestand tegen UV, chemische invloeden en buitenlucht;

Nylon: grote treksterkte;

Glass: doorschijnend.

SLA

SLA maakt gebruik van harsachtige materialen. Details komen goed over en het model krijgt een glasachtige glans. De maximale grootte van deze techniek is 20 x 20 x 20 cm. Verkrijgbaar in zwart, grijs of kleurloos (doorzichtig) en altijd een sieraad in huis of op kantoor. Andere kleuren zijn soms mogelijk, stuur ons daarvoor een speciaal verzoek om maatwerk. Kijk naar de voorbeelden.

SLS

SLS geeft het hoogste detailniveau van alle printtechnieken. Het model wordt uitgevoerd in wit of grijs nylon en kan achteraf worden gekleurd (één kleur) of gespoten met autolak. Daardoor kan de originele kleur van de auto of motor goed worden benaderd. Ook details komen erg goed over. In ontwikkeling is nog een techniek om deze zeer gedetailleerde modellen full color te printen. Die techniek kunnen wij nu al aanbieden. Kijk naar de voorbeelden.

Om een goede keuze te kunnen maken uit materialen staat hierboven een korte uitleg bij de verschillende printmethodieken. In principe is elk product met elke techniek te printen. Als u een specifieke voorkeur heeft, neem dan even contact met ons op door een mail te sturen aan info@3dclassics.nl. Alles is in meerdere materialen en kleuren verkrijgbaar.

Interesse in onze diensten?

Wat kan ik verwachten?

Je kunt jouw bestelling HIER plaatsen. Nadat je de bestelling hebt geplaatst neemt een van onze medewerkers contact met je op om een afspraak te maken. Op de afgesproken datum komt hij bij je langs om jouw auto’s en/of motoren te scannen of om de exacte maten van het te reproduceren onderdeel op te nemen. Voor een model wordt een professionele full color 3D-scan gemaakt. Deze scan wordt daarna bewerkt tot een printbaar computermodel. De door jou gekozen kleur en 3D-printer (techniek) maakt jouw model. Het printen kan soms enkele dagen in beslag nemen. Nadat de print door ons is goedgekeurd, wordt hij aan je verzonden. Het hele traject kan enige tijd in beslag nemen, hou daar rekening mee wanneer je een bestelling plaatst. Het blijft immers maatwerk, om een model te maken van specifiek JOUW voertuig.

Scannen

Met een full color 3D scanner wordt een scan gemaakt. Hoewel 3D Classics specifiek is opgericht om scans te maken van oldtimers, kan je natuurlijk ook jouw gloednieuwe auto laten scannen, je huisdier of jezelf. Speciale gelegenheden worden nog specialer met een 3D-print van mensen. Leuk voor een bruidspaar, of een laatste aandenken aan een dierbare overledene. Of wat denk je van jezelf,  op jouw eigen motor of cabriolet. Vraag naar de mogelijkheden via info@3dclassics.nl. Beschik je zelf niet over het voorbeeld, maar wil je een print van een bepaald type auto, een rashond, een kunstvoorwerp, een gebouw? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Over de oprichter

Frank Helsloot

Frank Helsloot

Eigenaar 3D Classics

Ooit, tijdens mijn studie, kocht ik een oud motortje. Tiendehands of zo. Ik heb er op leren rijden en daarna blies ik per ongeluk de motor op. Dertig jaar later heb ik hem gerestaureerd, met hulp van andere hobbyisten. Het resultaat kan je hier zien. Ik ben er razend trots op, maar mijn motor staat 360 dagen in de schuur en 5 dagen per jaar show ik hem op speciale gelegenheden. Ik geniet van de meewarige blikken en de geëmotioneerde verhalen van mensen die vroeger ook zo’n model hadden. Nadat ik een schaalmodel van mijn eigen motor maakte, kwamen die gesprekken ook los op kantoor. De sfeer werd zoveel leuker en ontspannener. Dat had ook een positief effect op mijn zaken. En daaruit is het idee ontstaan voor 3D Classics. Die liefde voor oldtimers, de verhalen en ervaringen, het contact. Met 3D Classics maak ik dat voor iedereen bereikbaar.

Contact

Laat uw e-mailadres achter en blijf op de hoogte!

Heeft u interesse in onze diensten, wilt u een bestelling plaatsen, wilt u een bericht sturen of blijft u graag op de hoogte van 3D Classics? Via dit contactformulier kunt u ons bereiken. 

    nl_NLDutch